2014/02/07

Sista dagarna på fyra otroliga månader

20140129
Imorgon går flyget hem till Sverige. Även om vi har accepterat det så känns det ändå så overkligt. Vi har varit borta i fyra månader nu, och det är dags att återgå till jobb, vardag och rutiner. Jag tror att rutinerna kommer göra oss gott, det blir lätt lite tröttsamt att vara på resande fot och hela tiden upptäcka nya ställen, nya saker. Men ändå, vardag och jobb - mot att vara ute och se världen - jag är inte helt säker på att det lockar mest just i denna stund. Men världen finns kvar och många resor väntar förhoppningsvis även i framtiden.

Vi har nu tillbringat ett par dagar i Bangkok som avslutning på denna resa. Att staden skulle vara belägrad med demonstranter var inget vi hade räknat med när vi bokade våra biljetter i början av september. Alla vi har sett verkar dock vänliga och trots att många gator och parker är fyllda med människor och tält är det inget som påverkat vår vistelse nämnvärt. Visst har vi varit lite försiktiga genom att ta skytrain istället för att gå genom staden och försökt att hålla oss borta från de mest utsatta ställena. Vi vill gärna undvika att hamna mitt mellan demonstranter och militär om något skulle hända.

Att vi valde just Bangkok som hemreseort berodde mestadels på all den shopping som finns här, och vi ville passa på att fylla upp resväskorna så sent som möjligt. Vi har också lyxat till det rejält med tandläkarbesök (för Sams del), varsitt besök hos frissan och resans sista och enda thaimassage.

Med dessa avkopplande sista varma och soliga dagar känner vi oss nu redo att kliva på flyget imorgon bitti och möta snön hemma i Sverige.


Det kommer komma något till inlägg här på bloggen inom några veckor, ett inlägg med reflektioner och tankar kring resan. Vi behöver bara lite tid att smälta den först. Håll utkik! 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna någon rad här så vi kan se vem som läst och vad ni vill höra mer om!