2014/02/01

Mot Vietnam

20140120
Under I princip hela vår resa har vi sagt att vi borde försöka avsluta med sol och bad på någon av Thailands alla öar innan vi åker hem. Nu har det dock dykt upp lite omständigheter som gör att det nog inte blir så ändå. Det är nämligen så att broder Assar med två kompisar, Daniel och Johan, nyligen påbörjat sin Asienresa och befinner sig på Filippinerna. Vi har hela tiden tyckt att det vore rätt häftigt om vi kunde mötas någonstans på vägen (precis som vi gjorde i Budapest under en tidigare resa), om inte annat med tanke på att det nog dröjer ytterligare ca fem månader innan vi får träffa Assar igen. 

Assar och hans gäng har sedan tidigare flygbiljetter bokade till Ho Chi Minh City (Saigon) den 24:e januari så utifrån detta valde vi att boka en biljett från just Ho Chi Minh City till Bangkok den 27:e. Klent med tid till övisit med tanke på hemflygning den 30:e, men efter en hel vecka på Koh Rong är vi ändå lite mätta på stränder (framför allt sand flies!), så det kanske inte blir så tokigt ändå. 

Många är de vi mött under resans gång som rekommenderat Vietnam och med bara en vecka till flighten från Saigon var vi riktigt sugna på att inkassera den nya stämpeln i passet snarast möjligt. Så när vi satte oss på taket av Romny tours-båten på söndag eftermiddag var vi fast beslutna om att försöka ta nattbussen vidare samma kväll. Båten var dock långsammare än vi mindes och när vi nådde land hade klockan redan hunnit bli kväll. Bussarna visade sig  dessutom vara fullbokade till en början. En extra buss var dock insatt till Phnom Penh, där vi kunde få byta buss vidare mot Saigon, men då den skulle lämna en timme tidigare, bara 20 minuter efter att vi klivit i land och samma klockslag som vi var tvungna att befinna oss på dykcentret för att betala för vår dykning och få passen tillbaka, så det såg verkligen ut att bli en natt till i Kambodja. 

Allt gick så oerhört fort att jag tror det var först flera minuter efter att vi klivit på bussen (i endast badkläder) som vi verkligen fattade att vi kommit med. Just när vi stod inne på dykcentret kom nämligen bussen förbi för att hämta upp folk och vi lyckades på något vis få chauffören att gå med på att stanna tills vi fått våra pass tillbaka. Att vi sedan inte fick någon biljett av honom när vi betalade resan och nära på blev tvungna att betala resan pånytt i Phnom Penh är en annan historia... 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna någon rad här så vi kan se vem som läst och vad ni vill höra mer om!