2014/02/05

Cu Chi tunnels

20140125
Just nu befinner vi oss i Ho Chi Minh City (fd Saigon) i Vietnam, där vi ska tillbringa vår sista vecka innan Bangkok och hemresan. Helst hade vi sett mer av Vietnam, framför allt de norra delarna som alla talat gott om. Men tiden räcker inte till så det får vänta till nästa resa. Här i Ho Chi Minh mötte Sams bror Assar med vänner upp, då de också backpackar runt i Asien. De är dock bara några veckor in på sin resa och har allt det roliga framför sig. Nog är vi allt lite avundsjuka, vi hade gärna tagit fyra månader till... 

Idag hade vi fem bokat in oss på en tur till Cu Chi-tunnlarna, som användes under Vietnamkriget. Om allt vi fick höra under dagen var sanning så fick vi en helt fantastisk, halvvietnamesisk guide som hade kämpat med US Marine i kriget, och gav oss sin version av det. En mycket intressant berättelse, och individ.
Förutom att krypa i tunnlarna fick vi också chans att skjuta med tunga vapen, vilket vi givetvis inte kunde missa när chansen gavs. Fem skott var med en AK47 var en häftig upplevelse! 













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna någon rad här så vi kan se vem som läst och vad ni vill höra mer om!